Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Εκτέλεση: 30 λεπτά
  • Μερίδες: 5 τεμάχια

Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τις βανιλίνες και αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα.
  2. Ανακατεύουμε την κρέμα για να αφρατέψει.
  3. Βουτυρώνουμε 2 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε 1/5 της κρέμας και διπλώνουμε σε πακετάκι, βουτυρώνοντας κάθε δίπλωμα.
  4. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης was last modified: June 11th, 2025 by gdimousis

Yλικά

450 γρ. φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ. κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα