Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Εκτέλεση: 30 λεπτά
- Μερίδες: 5 τεμάχια

Xρησιμοποιήστε:
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τις βανιλίνες και αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα.
- Ανακατεύουμε την κρέμα για να αφρατέψει.
- Βουτυρώνουμε 2 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε 1/5 της κρέμας και διπλώνουμε σε πακετάκι, βουτυρώνοντας κάθε δίπλωμα.
- Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης was last modified: June 11th, 2025 by
Yλικά450 γρ. φύλλο κρούστας250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο1 λίτρο φρέσκο γάλα200 γρ. ζάχαρη120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό10 γρ. κορν φλάουρ2 βανιλίνες Για το σερβίρισμαΖάχαρη άχνηΚανέλα
450 γρ. φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ. κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα