Γαλατόπιτα
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Εκτέλεση: 40-45 λεπτά
- Μερίδες: 8 μερίδες

Xρησιμοποιήστε:
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 26 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Σε μπολ, χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το νερό για το άλειμμα. Με ένα πινέλο, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Γαλατόπιτα was last modified: June 11th, 2025 by
Yλικά 1 λίτρο γάλα ΔΙΚΟ ΜΑΣ (4 κούπες) 200 γρ. ζάχαρη (11 κ.σ.)3 μέτρια αυγά60 γρ. ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κ.σ.) 60 γρ. κορν φλάουρ (4 κ.σ.) 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες50 γρ. βούτυρο (2 κ.σ.)Για το άλειμμα: 1 μέτριο αυγό2 κ.σ. ζάχαρη2 κ.σ. νερό
1 λίτρο γάλα ΔΙΚΟ ΜΑΣ (4 κούπες)
200 γρ. ζάχαρη (11 κ.σ.)
3 μέτρια αυγά
60 γρ. ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κ.σ.)
60 γρ. κορν φλάουρ (4 κ.σ.)
1/2 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες
50 γρ. βούτυρο (2 κ.σ.)
Για το άλειμμα:
1 μέτριο αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. νερό