Ραβανί με γιαούρτι
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Εκτέλεση: 50 λεπτά
- Μερίδες: 12 μερίδες

Xρησιμοποιήστε:
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σιμιγδάλια, αλεύρι, μπέικιν και αλάτι.
- Λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε γιαούρτι, βανίλια και ξύσμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε σιρόπι και περιχύνουμε το ραβανί αφού κρυώσει.
- Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε με αμύγδαλο και λεμόνι.
Ραβανί με γιαούρτι was last modified: June 11th, 2025 by
Yλικά170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό170 γρ. σιμιγδάλι χονδρό130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ¼ κ.γ. αλάτι250 γρ. φρέσκο βούτυρο200 γρ. ζάχαρη200 γρ. γιαούρτι ΔΙΚΟ ΜΑΣ στραγγιστό κλασικό2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςΞύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι4 αυγάΓια το σιρόπι500 γρ. ζάχαρη400 ml νερόΦλούδα λεμονιούΓια το σερβίρισμαΦιλέ αμυγδάλουΞύσμα λεμονιού
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
170 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι ΔΙΚΟ ΜΑΣ στραγγιστό κλασικό
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
4 αυγά
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
Φλούδα λεμονιού
Για το σερβίρισμα
Φιλέ αμυγδάλου
Ξύσμα λεμονιού