Ραβανί με γιαούρτι

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Εκτέλεση: 50 λεπτά
  • Μερίδες: 12 μερίδες

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σιμιγδάλια, αλεύρι, μπέικιν και αλάτι.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε γιαούρτι, βανίλια και ξύσμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε σιρόπι και περιχύνουμε το ραβανί αφού κρυώσει.
  7. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε με αμύγδαλο και λεμόνι.

Ραβανί με γιαούρτι was last modified: June 11th, 2025 by gdimousis

Yλικά

170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
170 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι ΔΙΚΟ ΜΑΣ στραγγιστό κλασικό
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
4 αυγά
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
Φλούδα λεμονιού
Για το σερβίρισμα
Φιλέ αμυγδάλου
Ξύσμα λεμονιού